Pregledi

Ultrazvočni pregledi

 

Ostale zdravstvene storitve

 

ŽILNA KIRURGIJA

Krčne žile so vene, ki postanejo razširjene in vidne zaradi oslabljenih venskih sten. Pojavljajo se kot otekle, temno modre ali vijolične žile, ki se lahko izbočijo iz kože in se najbolj pogosto razvijejo v nogah. Mnogi ljudje se počutijo manj zavestno o pojavu teh žil in lahko prav tako trpijo zaradi bolečine, nelagodja in drugih zapletov, ki presegajo kozmetične skrbi.
Endovenozna laserska ablacija (EVLA) je ena od najnovejših metod zdravljenja krčnih žil, ki uporablja laser. Tehnika vključuje zagotavljanje svetlobne energije za ciljno žilo skozi lasersko vlakno, ki je vstavljeno skozi veno. Energija se absorbira na venske stene, zaradi česar kri koagulira.

 

INTERNA MEDICINA

Splošni internistični pregled oz. preventivni pregled je namenjen za oceno splošnega zdravstvenega stanja pacientov ter odkrivanju začetnih, očem skritih obolenj, ki jih posameznik sam ne opazi, oziroma mu še ne povzročajo večjih težav. Prav v začetni fazi bolezni pa se da narediti največ za preprečitev obolenja. Posebej izpostavljeni so delavci, ki so pod vsakodnevnimi psihičnimi obremenitvami in stresom (poglavitna dejavnika tveganja obolenj). Zdravniki priporočajo, da po 40. letu starosti opravimo preventivni pregled vsakih pet let in tako preprečimo morebitna (hujša) obolenja.

ESTETIKA

Učinek botoxa nastopi nekaj dni po aplikaciji in traja 4-6 mesecev nakar postopoma izzveni vendar gube niso tako izrazite kot pred posegom.
Učinek polnil z hialuronsko kislino traja 6-12 mesecev. Uporabljamo Vistabel (botulotoxin) ki ga izdeluje podjetje Alergan. V ZDA je znan pod imenom Botox.
Široko paleto produktov hialuronske kisline ki jih uporabljamo izdeluje Francosko podjetje Sinclair.